БСП с форум в Монтана

0

БСП с форум в Монтана


БСП Монтана
Михаил Миков и Димитър Велков взеха участие в конференция в Монтана за състоянието, проблемите и перспективите пред БСП в съвременния етап, който бе част от отбелязването на годишнината от Септемврийското въстание.
Във форума, организиран от областното ръководство на БСП в Монтана, участваха членовете на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов и Вяра Емилова, членове на Националния съвет, социалисти от Монтана, Враца, Видин.
Димитър Велков, като общински и областен лидер на БСП във Видин и член на Националния съвет, говори за коалиционната политика и акцентира върху важността при избор на коалиционни партньори.

„Видяхме какво се случва с безпринципните коалиции и как избирателят гледа на тях, видяхме какво се случи с АБВ, след като бяха във властта с ГЕРБ. Верният път е да привличаме леви партии и организации, които споделят нашите възгледи и работят за общия интерес, а не да гледат своя парично-предметен интерес. Мога да ви дам пример с Видин, където наш коалиционен партньор на национално ниво – ЗС „Ал.Стамболийски”, в Общинския съвет продкрепя решенията на ГЕРБ”, каза Велков.БСП с форум в Монтана

„За мен големият въпрос е за политиките, които трябва да дадат доверие на хората в нашата партия. Ако има такива политики – и финансовият, и организационният, даже и човешкият фактор ще бъдат допълнително усилващи влиянието фактори. Но когато не можеш да спечелиш това доверие с политически средства и с идеите си, трудно можем да имаме някакви големи очаквания”, посочи в изказването си Михаил Миков.

По думите му, сега е модерно да се говорим за организация, защото ГЕРБ е преди всичко организация – финанси, механизми от политическата борба, познати от началото на миналия век в България, времето на развитието на капитализма, времето, когато идеите все още не са важни за политиката.БСП с форум в Монтана

„Този спор многократно е воден в БСП и е бил повод да се казва, че младото поколение не се интересува от идеи, а всъщност така се самообвиняваме, че не можем по достоверен начин да предложим идеи, които да запалят тези хора. И аз смятам, че това са част от големите въпроси – да предлагаме идеи, които да увличат хората”, заключи Миков.
В Монтана са Корнелия Нинова , Калоян Паргов, Кирил Добрев, Димитър Дъбов, Валя Богданова, Калинка Николова както и Атанас Константи , Спас Константинов изслушаха Миков и Велков !!Преди това поднесоха цветя пред паметника на Септемврийци в центъра на Монтана и почетоха смъртта на загиналите с едноминутно мълчание и поклон !БСП с форум в Монтана

Loading...

ОТ: БУЛПРЕСС


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.