Вижте какво предстои! Жестоки глоби и контрол в социалните мрежи !

0

Вижте какво предстои! Жестоки глоби и контрол в социалните мрежи !


Вижте какво ни кроят управляващите !
Няма да има човек, който да не е засегнат от това!

ВНИМАВАЙТЕ КАК СИ МЪЛЧИТЕ ! НЯКОЙ ДА НЕ ВИ ЦИТИРА !

През октомври в Германия, ще бъде приет нов закон, който налага огромни глоби на социалните мрежи, ако не трият нелегално съдържание, което включва език на омразата, предава BBC .
Това предизвика голям дебат за свободата на словото. Според новия германски закон, компании като Facebook, ще трябва да трият езика на омразата до 24 часа, след като даден пост бъде публикуван. В противен случай, технологичните гиганти, ще рискуват да бъдат глобени с до 50 милиона евро.
Критици твърдят, че големите глоби, ще доведат до твърде голяма внимателност от страна на социалните мрежи, които ще започнат да трият твърде много неща, включително и такива, които не са незаконни.
Какво се счита за „незаконен език на омразата“ в Германия?

Законът няма да промени това, което вече се счита за език на омразата в Германия. Няма да бъдат създадени нови обвинения и престъпления. Категориите в него варират от „формиране на терористични организации“ до много по-свободно мъгливото „обида на религиите, религиозните и идеологически сдружения“.
В допълнение към това, някои германски закони ограничават определени неща, които са позволени в повечето други страни по света. Така например, използването на нацистка символика, както и знамена и флагове на екстремистки групи, е забранено.Вижте какво предстои! Жестоки глоби и контрол в социалните мрежи !

По-ранен законопроект на германските власти, забраняваше „очернянето на президента на Федералната република“, но този член бе свален заради големи критики.
Новият законопроект също е критикуван, тъй като не предоставя легален механизъм за хората, чиито постове в социалните мрежи, могат да бъдат погрешно изтрити.
Кой трябва да се притеснява?

Опозицията срещу новото германско законодателство идва от широк спектър на групи и политици, както вляво, така и вдясно. От Facebook също не одобряват германския закон.Вижте какво предстои! Жестоки глоби и контрол в социалните мрежи !
В спора се намеси и ООН. Специалният докладчик за свободата на словото към ООН Дейвид Кайе, писа до германските власти, за да ги предупреди относно потенциалните опасности от закона.
„С тези 24 часа и седем дневни крайни срокове, ако сте компания, ще искате да избегнете глобите и лошия имидж на платформата си. Ако има оплакване за пост, просто ще го изтриете. Каква ви е изгодата да го оставите? Мисля, че най-вероятният резултат, ще бъде по-голяма цензура“, заяви представителят на ООН.
„Репортери без граници“ също твърдят, че новият германски законопроект е вдъхновил „драконовски“ закон за онлайн медиите в Русия.

Все пак в Германия има и гласове в подкрепа на това законодателство, които твърдят, че социалните мрежи трябва да са по-отговорни за езика на омразата и нелегалното съдържание.
Анас Модамани, който е мигрант от Сирия и живее в Берлин, бе погрешно обвинен в тероризъм. Той стана известен, след като се снима с Ангела Меркел по време на посещението й в един от мигрантските лагери. По-късно се твърди, че той е участвал в атентати.

Модамани се опитва да съди Facebook заради това, че компанията не прави достатъчно, за да спре оклеветяването му, но през март 2017-та година губи делото.
От другата страна на дебата е фотожурналистът Маркус Хибелер, който е съдил Facebook заради премахнат пост.
Той казва, че е написал следното на немски:
„Не трябва да заслоняваме мюсюлманите и със сигурност не и исляма, който никога не е претърпявал просвещение или реформация, от критиките.“
Постът му е бил изтри от Facebook, а профилът му получава забрана да публикува за седем дена. След това той съди компанията и печели делото.
Той твърди, че не вярва на Facebook, да се справя успешно с филтрирането на постовете.
„Не блокират достатъчно. Не смятаме, че ще има проблем с прекомерно блокиране, защото те искат да имат клиенти. Никоя частна компания в Германия или другаде, не е задължена да гарантира свободата на словото. Това е нещо, което правителството прави, но не и частните компании“, заяви германският правосъден министър Герд Билен.
Говорител на Facebook заяви пред BBC, че компанията не може да гарантира, че няма да има грешки и случаи, при които легално съдържание, бива изтрито.

„Законът не е правилният начин да се бориш с езика на омразата онлайн. Той стимулира триенето на съдържание, което очевидно не е нелегално. Този закон би довел до прехвърлянето на комплекси правни решения от обществените власти към частните компании“, заяви говорителят на американската технологична компания.
„Няколко правни експерти вече заявиха, че законопроектът противоречи на германската конституция и европейското право“, добави той.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: m.focus-news.netВижте какво предстои! Жестоки глоби и контрол в социалните мрежи !

Сега сигурни ли сте, че свободното преминаване на хора и стоки е такова? Свободата на словото е такова !
Свободата да бъдете информирани, свободен достъп до информация ?
Сега сигурни ли сте, че медийната среда няма да бъде силно манипулирана ! Големите медии у нас ползват ПИ АР агенции, които се занимават точно с черен ПИ АР да докладват постове и потребители, да докладват статии и сайтове!

Казваме Ви го от опит, защото нашата медийна група е под постоянен обект на такива атаки !
И така едни медии ще прочистят ефира, и ще го замърсят с техните новини, а те дали ще са истински ?
Ще завършим с цитат на Марк Аврелий:

Loading...

„Всичко, което чуваме, е мнение, не е факт. Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина”.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.