Вицепрезидентът на България Илияна Йотова: Русия е необходим съюзник в борбата срещу тероризма

0

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова: Русия е необходим съюзник в борбата срещу тероризма


Илияна Йотова: Русия е необходим съюзник в борбата срещу тероризма
Русия е необходим съюзник в борбата с международния тероризъм и Европа трябва да работи с нея. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод правителствения доклад за националната сигурност, според който Русия е основна заплаха за България, предаде Медиапул. „Струва ми се, че напоследък изразходваме твърде много енергия за всякакви такива спорове, идеологеми, замеряне с квалификация в една или друга посока“, добави Йотова.
Тя отново настоя, че санкциите, които ЕС наложи на Русия, както и руските контрасанкции, не са дали резултат, а имат негативен ефект.

По повод на изказването на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че България трябва да стане веднага част от Шенген, Йотова посочи, че не чува това за пръв път. „Лесно е да бъдеш председател на ЕК и да призоваваш за бързо влизане на двете страни в Шенген, с ясното съзнание, че това зависи от пълното мнозинство в ЕС и ЕК няма никакви правомощия в това отношение“, посочи вицепрезидентът.

Йотова коментира и готвени образователни реформи в Украйна, с които се ограничавало правото на българите там да учат български език. Законът е гласуван на 5 септември в украинския парламент. Тази реформа засяга не само България, но и другите малцинства. Украйна дължи отговор дали ще защитава правата на малцинствата или няма да го прави, дали ще има малцинства в Украйна или няма да има, каза тя.
Източник: segabg.com

Loading...

Когато Говори Йотова тя казва това което мисли и президента Румен Радев!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.