Григор Димитров: Тази титла има специално място

0

Григор Димитров: Тази титла има специално място


Григор Димитров стигна до най-голямата титла в кариерата си. 26-годишният българин победи Давид Гофен в спора за трофея на Финалите на ATP.

„Това чувство е много специално, особено на този турнир. Толкова по-различно можеше да се развие. Ще остане в специално място. Това е мястото на този турнир. Каквото и да опитвах на тези големи мачове на „Уимбълдън“ или в Австралия, просто не се получаваше, но днес се получи“, сподели Григор.

Димитров обясни, че е очаквал сериозна съпротива от Гофен на финала: „Днес беше тегав мач. Очаквах по-различно нещо от него и той го показа. Не е лесно да играе срещу един тенисист два пъти за една седмица. Успях да намеря начин да спечеля. Как, за мен нямаше значение. Дали с красива, грозна игра. Просто исках да спечеля на всяка цена. Дадох всичко от себе си.“

Димитров направи сравнение между финала в Лондон и този в София, където отново победи Гофен: „Чувствах се малко сякаш бях в София. Знамената, всичко беше чудесно. Със сигурност мачът в София беше по-добър от моя страна. Днес залогът беше по-голям и за двама ни. Очаквах труден мач и Давид го направи такъв“.
„Няколко дни мога да се насладя на тази победа, но нямаме много време. Когато се започва нов сезон, трябва да имаме конкретна цел. Някои от другите играчи вече тренират и ще трябва да наваксаме това време“, сподели още Григор.

Новият номер 3 в света бе попитан и за приятелката му Никол Шерцингер, която той спомена в благодарствената си реч на корта. „Оценявам всеки един, който е част от отбора ми. Личните неща са лични. Това е победа за всички нас, за отбора, за семейството ми, тя е част от това. Близките ми хора означават много за мен. Майка ми и баща ми бяха тук. Георги Стоименов, Катя Малеева. Тези хора са много повече от семейство за мен. Да спечеля пред тях е безценно.“

„Това е специален турнир. Нямаш възможност да играеш тук, е, понякога имаш този шанс всяка година, но понякога не. По начина, по който се разви годината, чувствах, че заслужавам да съм тук, но не съм си представял това, не съм мислил толкова напред. Освен това беше краят на годината, последният мач“, каза още Григор.

„Да знам, че няма да тренирам утре, усещането ще е страхотно, когато се събудя сутринта. Мога да правя каквото поискам. Като тенисист, нямаш тази свобода много често. Ако искаш да си на върха, няма пряк път. Напълно съм отдаден. Тази година работих върху това. Жертвах дни, в които можеше да съм на почивка. Сега това се отплаща, допълни той.
Следващата година ще бъде доста интересна, особено в началото. Има тенисисти, които ще се завърнат а корта, а тях никога не трябва да ги отписваш. Не искам да мисля за това дали съм част от новата вълна. Концентрирам се върху това как да стана по-добър и как следващия път, когато играя срещу тях, да ги победя.

Сега съм тук, като победител в турнира. Щастлив съм от това, ни нищо повече. Важно е да остана здраво стъпил на земята, да работя още повече. Искам да продължа по този начин. Това е страхотна платформа, върху която да градя за следващата година. Ще бъде невероятна подготовка. Знам какво трябва да направя, за да съм на ниво.“

Loading...

Димитров говори и за следващата цел след този успех: „Една от основните ми цели е да спечеля турнир от Големия шлем. Това винаги е било мечта за мен. Мисля, че бавно се доближавам. Имал съм добри резултати в миналото. Просто трябва да бъда по-постоянен и да вдигам нивото на сцени като тази. Това е невероятно постижение за мен, но имам още много какво да дам.“
Източник: sportal.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.