Джулиан Асанж: Първата в света интернет война започна в Каталуния

0

Джулиан Асанж: Първата в света интернет война започна в Каталуния

Създателят на организацията „Уикилийкс” Джулиан Асандж смята, че ситуацията около каталунския референдум за независимост може да се оцени като първият световен случай на интернет война. Това написа самият той в „Туитър”.

„Народът и регионалното правителство използват интернет за организиране на насрочения за утре референдум, а испанските спецслужби атакуват, като спират телекомуникации, заемат сгради за свръзка, упражнявайки цензура върху стотици сайтове и протоколи за предаване на данни”, посочва още Асандж.
По думите му това е един от най-големите конфликти в Европа между хората и държавата от падането на Берлинската стена.

Според испанското правителство насроченият за утре референдум е незаконен и той няма да се състои. Каталунските власти обаче са убедени, че гласуване ще има.

Вчера „Гугъл” се съобрази със съдебното решение и изтри приложение, насочващо каталунците къде са избирателните секции. То вече не може да бъде изтеглено, но тези, които го имат, все още могат да го използват.

Loading...

Източник: nakratko.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.