ЕС поднови санкциите срещу руски официални лица, обвинени в участие в украинския конфликт

0

ЕС поднови санкциите срещу руски официални лица, обвинени в участие в украинския конфликт


Европейският съюз поднови с още шест месеца санкциите срещу близо 150 руски и украински официални лица, заради обвинения в участие във войната в Източна Украйна, предава Франс прес, цитирана от Фокус
Решението е прието по време на заседание в четвъртък. В тях са включени и 38 „образувания“, които включват фирми, организации и политически партии.

Санкциите са част от действията, предприети от ЕС против Москва, заради подкрепата, която Кремъл оказва на проруските сепаратисти, биещи се в източната част на Украйна. От агенцията напомнят, че конфликтът в региона започна в началото на 2014 г.

Loading...

Санкциите против руските банки и нефтена индустрия, наложени през лятото на 2014 г., бяха подновени отново през юни тази година.
Източник: segabg.com
Въпросът трябва ли България да взима отношение по този въпрос или да запази неутрална позиция?
Впрочем Правителството вече я взе позицията без да се допита до Вас !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.