Елена Йончева: Битката, която БСП е поела срещу ГЕРБ ги плаши и за тях да ни спрат е въпрос на живот и смърт, но нашата битка е за Родината

0

Битката, която БСП е поела срещу ГЕРБ ги плаши и за тях да ни спрат е въпрос на живот и смърт, но нашата битка е за Родината.

Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 „За мен е голяма чест да бъда поканена да споделя няколко думи с вас на конгреса. Знаете, че съм журналист, и макар в момента да съм депутат, не се чувствам политик.

Депутат съм от Хасковския избирателен район, затова, защитавайки интересите на нашите избиратели в Хасково, го правя с това, което правя най-добре – разследването“, каза Йончева. Говорителят на БСП заяви, че корупцията намалява доходите на хората в Хасковски регион и в страната.

„Корупция, която застрашава националната сигурност на нашата държава и на всеки един от нас. Какво установявам – единствените, които могат да спрат ГEРБ, това са тези които се борят. Как виждам най-голямата лява партия в България? Левицата е на тези, които работят. Това е партия на младите, на тези, които създават, на тези, които не се уморяват да отстояват своите права.

На тези, които няма да позволят да бъдат унижавани. България е лява. Българите искаме истинска социална държава, а не имитация на такава. Искаме държавните училища да не се превръщат в училища за бедни. Грижата в болниците да не е жест на подаяние.

Частният бизнес – не далавера с властта. Медиите – не прислуга на овластените. Това искаме българите. Тези българи обаче не си мислете, че принадлежат на БСП.

Те не принадлежат на никого, но те ще дадат своето доверие на най-голямата българска лява партия само ако има защо.

Те ще ни повярват ако покажем, че можем да ги защитим, че по-добрият живот е реална възможност. ГЕРБ не са политически опонент, те не са демократична политическа партия. Те са противник.

ГЕРБ са организирана престъпна група и това го казват те преди да станат депутати от ГЕРБ. Вижте Хасково и мислете за България. Хасково не е просто кумгейт, Хасково не е даже просто шуробаджанащина, а групировка от бизнес партньори, които източват обществения ресурс“, заяви Йончева.

Тя посочи, че с този ресурс се купуват избори, подменя се вота на хората, с този ресурс си присвояват правото да определя бъдещето.

По думите й с този ресурс купуват всичко – включително свободата на медиите. „С този ресурс може би си мислят, че може да купят някои от нас“, каза Йончева.

По думите й от ГЕРБ са шокирани и са готови не само да купуват съдии, полицаи, прокурори, за да спрат усилията на БСП, а те биха стигнали и много по-далеч, защото си мислят, че всичко може да бъде купено.

„За ГЕРБ да ни спрат е въпрос на живот и смърт. Знам, че някои от вас не им е лесно. Имат работа, имате бизнес, имате семейства. Аз обаче вярвам, че имаме ценности, които са по-силни от заплахите.

Loading...

По-силни от страха. Може би съм донякъде идеалист и мечтател, но вярвам, че ако водим истинска битка срещу ГЕРБ само тогава победата е възможна. Тази победа няма да бъде за БСП, тя ще бъде за нашата Родина“, каза Елена Йончева.
Деница КИТАНОВА, focus-news


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.