Йончева към Каракачанов: Смутена съм от съвета ви за шамари

0

Йончева към Каракачанов: Смутена съм от съвета ви за шамари


Елена Йончева:
Дълбоко съм смутена от съвета на Красимир Каракачанов.
Това заяви във фейсбук депутатът от БСП Елена Йончева по повод на изказването на министъра на отбраната по bTV: „Мигрантите, които прескачат оградата, аз щях да върна обратно с два шамара“ и филма на депутатът „Граница“. Според Каракачанов, Йончева е търсила сензация с филма си.

Йончева пита риторично Каракачанов какво би препоръчал на журналиста от Би Би Си, който констатирал тенденцията мигрантите на място да плащат на граничните полицаи. Пресичането на тази външна граница с Европейския съюз не е просто лесно, то е често улеснено от българската гранична полиция, цитира Йончева журналиста от Би Би Си.

Всeки ден в страната ни преминават големи групи нелегални. Но обществото научава когато граждани подадат сигнал за товарен влак, пълен с мигранти или когато бусове с тях катастрофират по българските пътища, коментира Йончева.

Тя допълва, че филмът представя факти за корупция, за търговия с националната сигурност на страната ни, за участието на гранична полиция в трафика, за покровителството на каналите от висшите етажи на властта. Вместо отговор, обяснение, разследване за тези изнесени факти, вие препоръчвате “да бия два шамара” на бежанците.

Loading...

Лицата, които преминават незаконно възпиращото съоръжение и на които вие препоръчахте да им се бият шамари, често са жертва на същата тази система от каналджии, покровителствани от властта, заключава депутатът от БСП.
Източник: dnes.dir.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.