КИРИЛ СТАМЕНОВ :БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 10.11.89 г. И СЕГА!

0

КИРИЛ СТАМЕНОВ :БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 10.11.89 г. И СЕГА!


КИРИЛ СТАМЕНОВ :БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 10.11.89 г. И СЕГА!
(или какво загубихме при „демокрацията“)
Сегашните грабители да помнят, че ООН постави през 1987 г. по индекса на човешкото развитие социалистическа България на опашката между всички държави в света!
През времето на социализма в България се разви мощна индустрия – металургия, тежка химическа промишленост, машиностроене, хранителна промишленост, базирани на модерни технологии. Изключителен факт за модернизация, който днешните пропагандатори не искат да забележат, е изграждането на заводите за информационни технологии – за електроника и конкретно за компютри в Правец и за роботи в Стара Загора.КИРИЛ СТАМЕНОВ

Модернизира се и селското стопанство. Създаването на ТКЗС-та се оказа сполучлива форма за високоефективно земеделие. Модерното, едро и механизирано селско стопанство удвои производството на селскостопанска продукция, което помагаше за индустриализацията на страната – в началото на 80-те години съотношението между индустрията и земеделието се промени от 8 към 92 на 79 към 21 процента. Така страната ни почти се изравни с развитите капиталистически страни.

Българското село бе електрифицирано, водоснабдено, пътищата – асфалтирани, осигурен бе евтин междуселски транспорт.
Необходимо е да припомним на сегашните „Градители на България“, че още през 70-те години започна изграждането на магистралите „Хемус“ и „Тракия“. И то на най-трудните планински участъци. Разширена бе железопътната мрежа, като главните ж.п. магистрали бяха удвоени и електифицирани.
Образованието, здравеопазването и науката
не само бяха безплатни, а и всички разходи за културното и социалното развитие на личността се поемаха от социалистическата държава. Ликвидирана бе неграмотността, във всяко селище бяха изградени училище и здравпункт, в градовете – болници, които днес са тежест за бюджета и се закриват, а лекарите и научните работници емигрират…КИРИЛ СТАМЕНОВ
Топлоелектрическите централи (ТЕЦ) се строяха, за да се ускори добивът на електроенергия, доколкото изграждането на язовири и ВЕЦ изисква по-големи инвестиции и продължително време за изграждане. От това време са големите язовири „Росица“ (Ал. Стамболийски), „Копринка“ (Г. Димитров) и „Искър“.

От същото това време са инфраструктурните обекти – проходът Хаинбоаз (Проходът на републиката) и ж.п. линията „Перник-Волуяк“. През следващите вече петилетни планове са изградени още десетки язовири и водни електроцентрали, чийто връх са Баташкият водносилов път и ПАВЕЦ „Чаира“.
Но най-ярък пример за модернизиране на енергетиката на България е изграждането на Атомната електроцентрала (АЕЦ) в Козлодуй. И ако през 1939 г. в България са произведени 266 милиона киловатчаса електроенергия, то през 1999 г., когато още не са спрени 4-те малки блока на АЕЦ-Козлодуй, производството достига до 41,703 милиарда киловатчаса. (тази АЕЦ беше унищожена по време на „демокрацията” с активното съдействие на Меглена Кунева)
Това бе признато от ООН, която през 1987 г. по индекса на човешкото развитие постави социалистическа България на 27 място между 130 държави!
Тогава на първо място е Япония, а САЩ – на 19, изпреварвайки България с 8 места.
Днес при „демокрацията” България е някъде между Африка и Латинска Америка.
Та – това е истината за социализма в България! В цифри.
Всичко това остана в миналото, всичко това което постигна България в годините на социализма сега е разграбено, продадено, унищожено!

В България няма лека и тежка промишленост, селско стопанство, български електроцентрали, български банки, златодобив, миньорската промишленост е в плачевно състояние, нямаме оръжейна промишленост, продадоха най-голямата българска фирма за международен транспорт на Балканите – СО МАТ, няма вече нищо българско …
Пропуснах авиокомпания „Балкан“ продадена от „демократа“ Костов за жълти стотинки!
България стана колониална държава, без армия, без суверенитет, тотално зависима от други държави които ни заробиха със заеми …

България отново е робска страна!
Честит 10 ноември, честита ви диктатура на Гербериата!

Ние от BULPRESS.ORG публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Loading...

ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ДОСТИГА ДО ВАС БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ BULPRESS !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.