Корнелия Нинова: За войната срещу Румен Радев +ВИДЕО

0

Корнелия Нинова: За войната срещу Румен Радев +ВИДЕО


Корнелия Нинова: По нареждане на Борисов беквокалите на ГЕРБ клеветят президента + видео
Прокуратурата да вземе най-после да провери този човек Антон Тодоров и да го попита какви документи има, откъде ги има и какви лъжи говори, заяви председателят на БСП

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разчиства терена за следващите президентски избори. „Той се готви да бъде кандидат-президентът на ГЕРБ. За тази цел трябва да срути Румен Радев. И това няма да му позволим“.

Това заяви в интервю за телевизия BIT лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя уточни, че през последните 6 месеца държавният глава е подложен на непрекъсната атака от ръководството на ГЕРБ и народни представители по указание на Бойко Борисов. „Целта е да се срути авторитетът на Румен Радев, който в момента има най-висока обществена подкрепа. Чрез тези атаки искат да го обезсилят и да му развалят образа“, коментира лидерът на БСП.

На уточнение на водещия Сашо Диков, че тонът на Бойко Борисов към Румен Радев е доста мек, Корнелия Нинова отговори: “И това ли лицемерие ще продължаваме да поддържаме? Беквокалите на ГЕРБ атакуват президента по указание на премиера. Бойко Борисов го играе „добрият цар“. Той стои отстрани чист, пуснал си е беквокалите да мърсят президента, което е толкова прозрачно“, каза лидерът на социалистите.

Нинова допълни, че депутати от ГЕРБ пускат по държавния глава компромати и нападки, за да се компрометира образът на президента. „След това се явява добрият цар Борисов, за да спаси нацията. Прозрачно и елементарно е“, констатира Корнелия Нинова.

На въпрос в какви отношения е с президента, тя каза: „Имаме си взаимно уважение и БСП като политическа сила стои зад Румен Радев. В личен план двамата имаме много голямо взаимно уважение и това ще остане така“.

Социалистката смята, че президентът не е сбъркал с репликата към ГЕРБ, че „щом искат война – ще я получат“. „Даже закъсня! ГЕРБ от 6 месеца се гаврят с президентската институция чрез нападките към него. И той прояви голямо търпение, може би за да съхрани единството на нацията, да не влиза в тези междуинституционали войни. Депутатите на Бойко Борисов какви ли не глупости изговориха, то това не се търпи вече! Навлязоха му в личното пространство, в семейството, кал всеки ден върху него“, каза Корнелия Нинова.

И продължи: „Антон Тодоров каза, че ДАНС проверява нещо в президентството. Сега чух от колеги (в петък, б.р.), че няма такова нещо и че агенцията въобще не рови в президентството по повод сигнала му срещу началника на кабинета на президента Иво Христов заради липсата му на допуск до класифицирана информация. Но казвам, че само чух за проверката, ще проверим официално. Прокуратурата да вземе да го провери най-после този човек Антон Тодоров и да го попита какви документи разнася, откъде ги има, какви лъжи говори!?“

Loading...

Епицентър.бг вече съобщи, че по време на среща днес, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е наредил на заместника си Цветан Цветанов и депутатите от парламентарната група да спрат с нападките срещу президента Румен Радев.

Източник: epicenter.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.