Красимир Янков: Коалиция с ГЕРБ е липса на политическа отговорност и далновидност.

0

Красимир Янков: Коалиция с ГЕРБ е липса на политическа отговорност и далновидност.

От върховният си партиен форум ГЕРБ днес излъчи само едно политическо послание – декларация, че никога нямало да прави коалиция с БСП.

Тази декларация е несъществена, защото за такава коалиция трябват двама участници, а БСП от самото учредяване на политическия опонент е с категорична позиция за пълна несъвместимост на управленските визии.

ГЕРБ не е в състояние да прави коалиции и изобщо да е във властта без Борисов да е премиер.
Независимо от клетвите, десните формации в миналият парламент първо изневериха на поетият към избирателите си ангажимент изобщо да не се коалират с ГЕРБ, а после окончателно абдикираха и пред това правителството да се оглави от Борисов.

Днес са извън Народното събрание.
Сега патриотите поемат негативите и социологическите проучвания отчитат отлива на подкрепата от избирателите, заради жаждата им за власт.
Коалиция с ГЕРБ е липса на политическа отговорност и далновидност.
Между нас и ГЕРБ различията са в цялостния подход за управление, ролята и значението на държавата, социалните приоритети и благосъстоянието на всеки един българин.

Идеята, че ако ние сме първа политическа сила, бихме могли да преосмислим позицията си е само в главите на отделни лица, но това няма да получи подкрепа на широкия партиен състав, независимо на колко висока позиция са хората готови на компромиси.
БСП трябва да понесе своята историческа отговорност и не да прави коалиции с ГЕРБ, а просто да свали ГЕРБ от власт.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.