Руска фирма ще купува петрол от Иракски Кюрдистан

0

Руска фирма ще купува петрол от Иракски Кюрдистан


Вижте коя е фирмата направила сделка за 400 млн. долара с Иракски Кюрдистан
ВИЖ КОЯ Е ТУК !

„Роснефт“ сключи петролна сделка за 400 млн. долара с Иракски Кюрдистан
БГНЕС – 18 Октомври 20:54
Руският петролен гигант „Роснефт“ сключи споразумения за подялба на продукция от пет петролни блока в Иракски Кюрдистан.
Руският петролен гигант „Роснефт“ сключи споразумения за подялба на продукция от пет петролни блока в Иракски Кюрдистан.Руска фирма ще купува петрол от Иракски Кюрдистан

В изявление от руската компания посочват, че ще платят до 400 млн. долара за 80% от начинанието в рамките на сделка с властите в Иракски Кюрдистан, въпреки че половината от средствата може да бъдат изплатени под формата на суров петрол от блоковете.

Съвместната програма за проучване и опитното производство ще започнат следващата година. Ако те се окажат успешни, „Роснефт“ ще започне пълното разработване блоковете до 2021 г.
Петролните резерви от петте блока се изчисляват на около 670 млн. барела.
Компанията и кюрдските власти в Ирак вече си сътрудничат в търговията със суров петрол, но новата сделка „ще ни позволи да говорим за пълно влизане на компанията в един от най-обещаващите региони на развиващия се международен енергиен пазар“, посочват още от „Роснефт“.

Договорът идва на фона на продължаващата криза между кюрдските власти и централното правителство в Багдад заради проведения в края на миналия месец референдум за независимост на автономния регион. /АФП

Източник: novini.dir.bg

Loading...

Информацията достига до Вас благодарение на: „Информационна Агенция Булпресс„!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.