Хасково спират да плащат данъци

0

Хасково спират да плащат данъци


Жители на Хасково спират да плащат данъци
Хората от кв. „Хисаря“ сами ще си правят частна канализация
Живеещите в покрайнините на хасковския квартал „Хисаря“ са решили да си направят канализация и затова спират да плащат данъци. В района няма канал, нито асфалт. На ул. „Бяла Слатина“ около 15 семейства са решили да си изградят канализация с техни средства. Хората вече са направили част от организацията. Разговаряли и с представители на EVN, за да се уверят, че няма да прекъснат захранването.

Възнамерявали да се консултират и с ВиК.
Един от инициаторите – Митко Христов, разказва, че от 7 години живее на тази улица, но за този период нищо не се е променило. „Ползваме септични ями, което не е редно, а плащаме и данъци“, сигнализира хасковлията. Според Христов по груби сметки каналът с дължина около 400 м ще струва между 5000 и 6000 лева или по 300-400 лева на семейство.
През годините хората са писали множество жалби и са подавали редица сигнали в община Хасково с искане за канализация и полагане на асфалт.

„Преди избори изсипват по малко чакъл, а дъждът го отмива и отива в дерето“, оплакаха се хората. В същото време от администрацията пък обявиха, че никой от проблемната улица не се е свързал с тях. Според управляващите при изграждането на частно на тръбопроводи възниквали много проблеми, заради което е по-добре да се правят от общината.

Според местни жители подобен проблем имало и във всички вилни зони на Хасково, които по площ са над половината от града. В тези квартали хората законно издигали нови къщи, които оставали без канализация и дори нямали адрес.
Според ръководителя на дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ в общината инж. Драгомир Колев в кв. „Хисаря“ има само малки, тесни улички, които не отговаряли на изискванията за улица по смисъла на закона.

Loading...

„За да бъде изградена канализацията, трябва в цяла ивица да бъде приложена уличната регулация. Оттам идва проблемът“, обясни той. По този повод от кметството в Хасково обещаха до края на 2018 г. поне 2 улици от общо 100 да получат канализация, след което да бъдат асфалтирани.
Източник: mignews.info


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.