Бихте ли си купили новата LADA Vesta Sport?

0

Бихте ли си купили новата LADA Vesta Sport?

LADA Vesta Sport.
Ръководството на руския автомобилен гигант „АвтоВАЗ“ отчете рекордни продажби и разкри плановете си за два нови модела LADA, които ще излязат на пазара през 2019 година. Един от тях е LADA Vesta Sport.

Информацията за началото на продажбите на LADA Vesta Sport бе потвърдена на пресконференция, на която от „АвтоВАЗ“ разказаха за впечатляващите си успехи през 2018 г. и плановете за бъдещето.

През миналата година в Русия са продадени 360 204 автомобила LADA, което е с 16% повече в сравнение с 2017 година. Делът на марката на вътрешния пазар е достигнал цели 20%, което е най-добрият резултат за последните 7 години. На експортните пазари (основно Беларус, Казахстан и Узбекистан) продажбите са нараснали с рекордните 57% до 38 000 автомобила.

Бестселърът на „АвтоВАЗ“ и най-продаваният автомобил в Русия за 2018 г. е Vesta. От нейното семейство са пласирани 108 364 автомобила (+40%), като на SW и SW Cross се падат 43 282 машини. От модела Largus са продадени над 53 000 броя.

Малко след Vesta се нарежда Granta – от този модел са продадени 106 325 автомобила (+13%). Тук успехът до голяма степен се дължи на рестайлинга.

Добри резултати отчита и дебютът на Xray Cross – от този модел са продадени близо 35 000 екземпляра.

За тази година от „АвтоВАЗ“ планират да пуснат два нови модела – първият е LADA Vesta Sport. Машините вече пътуват към дилърите и скоро ще могат да бъдат видени в шоурумовете. Цената все още не е обявена, но вероятно ще бъде около 1 милион рубли (13 000 евро).

Втората новост на руския пазар от „АвтоВАЗ“ през 2019 г. е SUV моделът LADA Granta Cross. Макар че този модел бе показан на Московския автосалон още в края на лятото, той ще бъде пуснат в продажба не по-рано от май. Тогава ще разберем и колко ще струва, но отсега е ясно, че тя ще е най-скъпото попълнение в семейството на Granta.

Loading...

Източник: bg.rbth.com

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.