Бойко вие на умряло. Радев с двойно по-голям рейтинг от него. И се покачва!

0

Бойко вие на умряло. Радев с двойно по-голям рейтинг от него. И се покачва!
Одобрението към президента Румен Радев е 55%, което го прави най-харесваният политик в България.

Одобрението за Бойко Борисов е 35 %, а 49% не одобряват неговата работа, а 60% от българите не одобряват работа на правителството изобщо.

Това сочат резултатите от проучването на социологическа агенция „Тренд“ за нагласите на българите към основните партии, институции и отиващата си 2018 година. Проучването на „Тренд“ е осъществено между 1 007 български граждани в периода 30 ноември – 6 декември по поръчка на „24 часа„.

Все пак оценката е с 4% по-ниска от предходния месец, когато Радев е достигнал рекордните 59 %.

През месец септември е бил върхът на отрицателната оценка за работата на президента. Тогава 28% са заявили, че не одобряват свършеното от него. През октомври отрицателната оценка спада с 1% до 27%, а през ноември стига 26%.

След 2 месеца спад на отрицателната оценка, сега се регистрира ръст с 1% по този показател – 27% от запитаните имат отрицателно мнение за делата на държавния глава.18% не знаят и/или не могат да отговорят.

Оценката на работата на правителството през декември е лоша – 60% не одобряват работата на управляващите, а 28% – я одобряват. 12% не знаят и/или не могат да отговорят.

През септември 61% от анкетираните са заявили, че имат отрицателна оценка за работата на кабинета. През октомври този брой значително намалява – с 5% до 56%.

През ноември обаче отрицателната оценка отново се покачва, този път рязко – с 6%, и стига до най-високите стойности за годината – 62% неодобрениеПрез декември неодобрението срещу кабинета „Борисов“ 3 е 60%.

Одобрението към работата на МС за декември е 28%, като същата стойност е отчетена и за ноември.12% не знаят и/или не могат да отговорят.

Неодобрението към парламента също остава високо – 68% за месец декември. През ноември неодобрението към депутатите е било дори по-високо – 71%, което е връх за 2018 година.

За декември едва 22% оценяват положително работата на парламента, а 10% не мога да преценят.

60% от българите не очакват честни и свободни избори

Българите са двойно по-скептични за изборите на ЕП от средното за Европа

Премиерът Бойко Борисов също получава голямо неодобрение – 49% от запитаните оценяват работата на Борисов през декември отрицателно. 35% пък са на мнение, че Борисов върши добра работа, а 16% не знаят.

В стойностите за одобрението на Борисов спрямо месец октомври се наблюдават отклонения от ± 1%.

Според „Тренд“ ако днес се провеждаха предсрочни парламентарни избори, първа политическа сила отново ще бъде ГЕРБ с 22.2% от вота на гласоподавателите.

БСП получават 20.7 процента.

На трето място се нареждат ДПС (6.5), а след това ОП (4.4%), Демократична България (2.1%), „Воля“ (1.4%), Реформаторски блок (1%) и други.

2.4% от запитаните са заявили, че няма гласуват за нито една политическа формация у нас.

Loading...

36.1% са заявили, че въобще нямат намерение гласуват. / източник


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.