Елена Йончева за политическата неграмотност

0

Елена Йончева за политическата неграмотност
„Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политическият неграмотен не чува, не говори, не участва в политическите събития.

Той не знае, че цената на живота, цената на зърното, на рибата, на брашното, на наема, на обувките и на лекарствата зависят от политическите решения.

Политически неграмотният е толкова глупав, че е способен да се пръсне от гордост заради факта, че мрази политиката.

Този глупак не осъзнава, че проституцията, изоставените деца, най-големите крадци,лошите политици и корумпираните лакеи на национални и мултинационални компании се раждат тъкмо поради неговото политическо невежество“.

Това написа в профила си днес топ журналистката и депутат от БСП Елена Йончева, няколко дни след зрелищната премиера на документалния си филм „Граница“.

Във филма беше направена аналогия със същото съоръжение на границата между Гърция и Турция, което е два пъти по-евтино“, каза депутатът от БСП Славчо Велков.
„BBC и Deutsche Welle проявиха интерес и може Европа, ако види филма, да се замисли дали 160-те млн. евро, които бяха дадени за допълнително за борба с мигрантската криза, са дадени правилно и да си ги поиска“, прогнозира червеният депутат.
Най-опасният участък е между Капитан Андреево и Лесово, добави Велков, който изброи пропуските – там липсвали термовизьори и термокамери.
Той посочи, че за влизането ни в Шенген може да попречат истории като онзиденшната, когато бяха хванати десетки мигранти във влак на Централна гара София. / glas.bg

"Граница"

"Граница" – документален филм на Елена Йончева (Elena Yoncheva)

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 13 ноември 2017 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here