Колко лошо живяхме преди 1989 година

0

Колко лошо живяхме преди 1989 година
1.Защо уж много се чакаше за жилища, пък почти всички имаха собствени.

2.Защо уж се чакаше за телевизор и всякаква техника, пък всички имаха, а домовете ни бяха добре обзаведени.

3.Защо уж магазините бяха празни, пък хладилниците бяха пълни, а трапезата на хората богата и то с качествена и истинска храна.

Даже ни задължаваха постоянно да ходим по банкети организирани изцяло от заводи и предприятия.

4.Защо Уж се чакаше много за кола, пък почти всяко семейство имаше и то нова.

Въобще, голяма мъка си беше…..

„Мъчеха ни“ още от деца, та всяка година бяхме на летни лагери и екскурзионни летувания, а после пък ни задължаваха всички да ходим на работа и пак всяка година, почивка на море и Балкан.

Мъчеха ни и ни задължаваха да се учим и лекуваме безплатно, та и неграмотни не разрешаваха да има. Та, лошо живяхме наистина.

Непознато преди 1989 година беше:да си безработен, да умираш от глад и студ, да си неграмотен, да си загубиш жилището, да си затънал в кредити, да си клошар и бездомник, да се тровиш с имитации на храни , а с 2 лева да си купиш 2 билета за градския транспорт примерно. / bulnews.top

Тогава май беше 6 стотинки билета……….
Коментарите оставяме на вас.

Помните ли Тодор Живков?

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.