Корнелия Нинова: Необходима е държавна политика в областта на икономиката и българското производство

0

Корнелия Нинова: Необходима е държавна политика в областта на икономиката и българското производство
„Необходима е държавна политика в областта на икономиката и българското производство.

Защото без производство и икономика, друго нищо няма да можем да направим. Резултатът от ръста на икономиката трябва да отиде при хората“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на церемонията по случай връчването на годишните награди „Златна мартеница“.

Според нея формално има ръст в икономиката, но посочи данни от последния доклад на ЕК, които показват, че този ръст в икономиката по никакъв начин не се отразява на благосъстоянието на хората, че неравенствата се увеличават, че бедността расте и няма връзка между двете.

Нинова е категорична, че трябва да се обърне внимание на малкия и среден бизнес и българското производство. „В момента всичко е съсредоточено в 5-6 големи монополи, а малките и средните изнемогват.

Във „Визия за България“ предлагаме цял план за развитие на българското производство“, подчерта председателят на БСП. Тя е категорична, че трябва да се спре рекетът и бюрокрацията върху бизнеса – документи, проверки, касови апарати.

„Те имат нужда от финансиране. Имаме една единствена държавна банка – „Банка за развитие“. В момента тя финансира само 5-6 големи. Ще обърнем тази политика към средните и малките“, допълни Нинова. Като проблем, който трябва да се реши, Нинова посочи и проблема с кадрите.

„Затова трябва да обвържем образованието с икономиката. В професионалните училища, държавните университети, държавата да заложи необходимите бройки за българската икономика. Там децата да учат без такси, с държавни стипендии“,  каза още председателят на БСП.

Нинова е категорична, че е необходим и пазар. „Външната държавна политика трябва да подпомогне намирането на пазари за български стоки и производство. Във “ Визия за България“ има цяла програма, но основното е държавна политика“, категорична е Корнелия Нинова.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.