Нинова с покъртителен коментар за касапницата в Нови Искър и показния разстрел в София

0

Нинова с покъртителен коментар за касапницата в Нови Искър и показния разстрел в София
Изразихме обща позиция, че това което се случва в последните седмици е тежък удар по образа на България, особено в началото на Председателството.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема:

„Роля на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС (ОПСО) в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018“, предаде агенция „Фокус“.

„От наша гледна точка не е нормално днес да се съберем представители на всички институции и партии, законодателна и изпълнителна власт, и да не вземем отношение по случилите се тежки престъпления в последните седмици“, посочи тя.

„Всички институции трябва да се обединят и да положат максимални усилия това да бъде изчистено.

Усилия за бърза разкриваемост и процес, за да изчистим лицето на България на прага на Председателството“, заяви Корнелия Нинова.

„Тези убийства са тежки престъпления. Това ни тревожи, защото е абсурдно да се стреля посред бял ден в една цивилизована държава. Освен това тези престъпления внасят страх сред обществото“, каза тя.

След КСНС се изказа министърът на МВР – Валентин Радев. Той внесе важна яснота по случая със свирепия килър Росен Ангелов, разкри и интересни неща покрай убийството на Петър Христов.

По-рано днес по темата след КСНС проговори и Цветан Цветанов. Според него Петър Христов беше един достоен човек.

Той разкри дали жертвата е била част от структурата на ГЕРБ. За бруталните убийства, разтърсили страната през последните дни говори и президентът Румен Радев.

Loading...

Той направи коментара си след края на КСНС и ден, след като спешно привика на „Дондуков 2“ министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на министерството Младен Маринов. / blitz.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.