Отказвам да подпиша този геноцид, импийчвайте ме ако искате, няма да подпиша закона, въпреки прегласуването…

0

Отказвам да подпиша този геноцид, импийчвайте ме ако искате, няма да подпиша закона, въпреки прегласуването...
Скандалът с лекарствата за онкоболните застрашава да хвърли страната в конституционна криза.

Току що в профила си във Фейсбук, президентът Румен Радев обяви, че няма да подпише закона за бюджета на НЗОК, въпреки че ветото му беше отхвърлено.

По Конституция е длъжен да го направи в 7-дневен срок.

Ако не го направи обаче, законът няма как да влезе в сила, защото не е предвидена процедура друг да може да обнародва, освен Президентът.

Като не изпълни Конституцията, Радев подлежи на импийчмънт. Но за да се стартира той са нужни гласовете на 2/3 от депутатите. Каквито управляващата коалиция на ГЕРБ, ВОЛЯ и Патриотарите няма.

Така законът може да остане „на трупчета“, а въпреки нарушението си, Радев ще остане на поста си.

Припомняме, вчера ГЕРБ и приятелчетата им орязаха 25 милиона от лечението на онкоболните. В същото време партийните субсидии са близо 50 милиона, а по заповед на Бойко 80 милиона на „Топлофикация-София“ бяха депозирани в КТБ, за да бъдат откраднати.

Икономиите от най-уязвимите и златният дъжд за политико-олигарсите се превръщат в самия символ на управлението на Бойко Борисов.

Loading...

Очевидно президентът не иска да е част от това. / Г.Н.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.