Радев готви ключово назначение на мястото на напусналия президентството Иво Христов!

0

Радев готви ключово назначение на мястото на напусналия президентството Иво Христов!
Президентът Румен Радев вече е готов със заместник на внезапно кандидатиралия се за евродепутат от гражданската квота на БСП Иво Христов.

Това твърди БЛИЦ, като се позовава на два независими източника от „Дондуков“ 2.

Според тях държавният глава смята да назначи проф. Александър Маринов за началник на политическия си кабинет.

Маринов, който е политолог и често разяснява тезите на президента от екрана на националните телевизии, се ползва с доверието на Радев.

В зората на демокрацията, Маринов оглавяваше софийската организация на социалистите, но след това често се изявяваше по-неутрално като експерт.

Според Блиц през последните месеци отношенията между Радев и Христов рязко са охладнели.

Доказателство за това е и вчерашния загадъчен пост във Фейсбук, който публикува първата дама Десислава Радева.

А доскоро Иво Христов пишеше острите речи на Радев, които често бяха насочвани директно срещу премиера Бойко Борисов и членовете на кабинета.

Подобна бе и ситуацията с Елена Йончева, която в началото на мандата на Радев бе плътно в екипа му, но след това също толкова внезапно, както сега Христов, тя бе поставена като водач на листата на социалистите в Хасково за парламентарните избори.

Loading...

Сега Йончева и Христов се събират отново, този път в листата на БСП за Брюксел.  Ивайло КРАЧУНОВ, blitz.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.