Радев излезе след тежък разговор с президента на Македония и разкри подкрепя ли споразумението за името с Гърция!

0

Радев излезе след тежък разговор с президента на Македония и разкри подкрепя ли споразумението за името с Гърция!
С президента Иванов имахме тежък разговор. България е притеснена от скъсването на диалога между институциите в Македония.

Призовах президента Иванов да не бъде само участник в този диалог. Това заяви на специален брифинг президентът Румен Радев, след срещата си с президента на Македония – Георге Иванов.

„Обсъдихме и актуалния въпрос за смяната на името на Република Македония. Приветствам усилията за намиране на решение на този казус.

Това е важна стъпка за евроатлантическата интеграция на нашите съседи. Осъзнаваме обаче, че това е сложен и продължителен процес, който поражда напрежение и в Македония и в Гърция.

Той обаче е важен като казус, защото засяга и други държави като България“, каза той. Бъглария е държавата, която най-силно подкрепя евроатлантическата и европейска перспектива на Република Македония.

Loading...

Ние приемаме резултатите от преговорите между Гърция и Македониящ за името най-вече и доколкото те премахват важни пречки по пътя на този интеграционен процес“, каза Радев. / blitz.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.