Радев на чай с кралица Елизабет II, Бойко не е поканен, не го искат никъде.

0

Радев на чай с кралица Елизабет II, Бойко не е поканен, не го искат никъде.
За изява на високо интелектуално и политическо ниво се готви съпругата на президента Румен Радев – Десислава.

За първи път тя ще се срещне с представители на българската общност във Великобритания и то в качеството ѝ на първа дама , съобщи Епицентър.бг, позовавайки се на разпространена покана сред българската общност на Острова.

От дипломатически източници онлайн изданието е научило, че по същото време на срещата на г-жа Радева се очаква официално държавно посещение на българския президент в Кралството и той ще бъде приет от кралица Елизабет II, което още не е обявено официално, за разлика от изявата на съпругата му.

От пресцентъра на държавния глава потвърдиха за Епицентър.бг, че има такава среща на г-жа Десислава Радева, но отказаха информация за посещението на държавния глава в Лондон.

„Когато имаме повече информация, ще изпратим прессъобщение“, заявиха лаконично от „Дондуков“ 2.
Срещата на Радева е на 17 октомври в българското посолство в Лондон.

Поканата е отправена по електронната поща до български интелектуалци, журналисти, неправителствени организации, бизнесмени и професионалисти на Острова.

Проверка показа, че наистина се организира такава среща на българската общност в Лондон със съпругата на президента Радев.

Странното обаче е, че излиза първо информация за събитие на съпругата, а не за посещението на президента. И какво ще прави Радев, докато съпругата му дебатира с журналисти и интелектуалци „развитието на духовните връзки между България и Обединеното кралство“, както пише в поканата.

Посещението на Румен Радев и съпругата му в Лондон ще е първото откакто той встъпи в длъжност като държавен глава.
Изявата на Десислава Радева е първата политическа изява от такова ниво на съпруга на президент на България.

„Съпругата на президента не е субект на външната политика нито по протокол, нито по закон“, заявиха пред Епицентър.бг дипломати.

Когато съпругата на държавния глава го придружава, за нея се прави „дамска програма“: посещения в училища, в болници, в културни институти.

В случая обаче срещата на Радева с българската общност не е „дамска програма“, а важно политическо събитие, макар темата да е „развитието на духовните връзки между България и Великобритания“.

Премиерът Бойко Борисов не е поканен и няма да присъства, въпреки че по принцип много държи на такива среща и обича да се снима в крале, кралици и президенти на Велики сили. / Епицентър.бг

Loading...

Вижте още публикации с Румен Радев!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.