Таско Ерменков: Най- искрено, моля да бъда извинен!

0

Таско Ерменков: Най- искрено, моля да бъда извинен!
Не съм целял създаването на паника и възбуждането на необосновани страхове у хората

„Никога и по никакъв начин, през живота си,  не съм целял създаването на паника и възбуждането на необосновани страхове у хората.

В същото време, винаги съм се придържал към убеждението си, че хората имат правото да бъдат информирани за неща, пряко свързани с тяхното здраве и живот, а компетентните институции са задължени да осигуряват своевременно тази информация“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Таско Ерменков от парламентарната трибуна.

Той обясни, че на личния му профил във Фейсбук са били изпратени сходни съобщения. „В интернет потърсих становища на РЗИ, чиито задължения са да следят ежедневно качеството на питейната вода, на РИОСВ и „Басейнова дирекция”, които пък следят за състоянието на язовир „Искър”.

Такива становища нямаше“, подчерта той. По неговите думи, имайки предвид, че става въпрос за изразени тревоги и съмнения по проблем, пряко свързан с живота и здравето на хората, е пуснал на страницата и в профила си призив за намеса на компетентните органи за информация.

„Винаги съм смятал, че народният представител е народен, когато споделя проблемите, тревогите и болките на народа си и търси начин да ги чуе, да изясни и да направи опит да ги реши“, каза още Ерменков. Според него за някои хора е било неясно формулирана първата част на въпросната публикация и не става дума за разпространяване на информация, а призив към институциите да си вършат работата своевременно.

„Може някои от гражданите и да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт, за което, най-искрено, моля да бъда извинен!“- каза още народният представител. „Между другото, едва в неделя на обяд, след разговор с председателя на ДАНС, разбрах, че подобни тревоги се споделят в София от цяла седмица.

Може и някои са се почувствали дискомфортно, но си мисля, че хиляди граждани са се чувствали още по-зле заради едноседмичното мълчание на компетентните институции, мълчание недопустимо по въпроси, свързани и с националната сигурност, и с живота и здравето на хората“, коментира депутатът от левицата.

Ерменков е на мнение, че ако още в началото на седмицата, РЗИ и държавният здравен инспектор са заявили, че в София с водата всичко е наред, е нямало да се стигне и до публикацията му. Според него резултат от публикацията все пак е  имало и компетентните институции са си свършили работата, но със седмично закъснение и е под въпрос дали щяха да си я свършат, ако не е писал.

„В неделя веднага след разговора си с г-н Георгиев публикувах пак там, на страницата и профила си, получената информация, че няма основания за притеснения, каква вода пием“, подчерта той.

Ерменков заяви, че от ГЕРБ може да искат оставката му, но трябва да са наясно, че това е несериозно и излишен шум. „Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си от мен, тогава няма да има нужда да ми я искате. Сам ще си я подам“, категоричен е той.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.