Трайков изригна срещу Джамбазки

0


Господин Трайков, как ще коментирате думите на евродепутата Ангел Джамбазки за БСП и македонската нация и „всички са за разстрел“?

Моя род по бащина линия е от Егейска Македония. 1924 година те са бежанци в Царство България. Баба ми, баща ми, сина ми и аз сме членове на БСП.

С нищо БСП не е виновна и няма участие за създаването на македонската нация.
Тя е създадена от вожда на народите Йосиф Сталин. През 1945 година има така наречената македонизация в България. Тя трае 3 години.
Но никога вожда на БКП – Георги Димитров не се е наричал македонец.

На пленума през март 1963 година ЖИВКОВ заявява, че македонци в България не живеят.

През 1965 година при преброяването за македонци се наричат около 1500 души.
Вярно е, че до тогава благоевградски окръг е бил един от най-слабо развитите в НРБ.
След 1965 година започва възхода на Благоевградска Област. Родени в географска МАКЕДОНИЯ са Христо Калайджиев, Държавния глава на НРБ(1964-1971) – Георги Трайков, експремиерът на НРБ – Антон Югов.
Географска Македония е родила едни от най-великите мъже на България.

БСП няма нищо общо със създаването на държавата Македония. Който иска да пита товариш Йосиф Сталин за нейното създаване. След СФРЮ България първа признава държавата Македония със столица Скопие. Свидетели сме на договора между премира Борисов и македонския премиер Заев.

Loading...

Относно думите ,,всичките до един са за разстрел“ би трябвало прокуратурата на РБ да се самосезира – как и кой ще разстрелват? Не е допустимо това да са думи на евродепутат.
Нито БСП е отговорна за създаването на Македонска нация и се надявам депутата Джамбазки да не ,,разстрелва никого от БСП“!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.